Известие

Collapse
No announcement yet.

още данни за двигател 30 588?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• още данни за двигател 30 588?

Двигатела е свален от 33 - старото купе Това което знам за него е :
    диаметър на цилиндъра - 84мм
    регулируеми темп. хлабини на клапаните
    един двукамерен карбуратор Вебер с последователно отваряне.

Знае ли някой още данни за този агрегат - мощност обем и други?
    75 2,0 '85
    75 2,0 TS
    Corsa A 1,4
    Corsa A 1,6 GSI

виж тука колега
    http://alfaromeo33.extra.hu/

на блока имаш и щампа на която пише колко кубика е.
    точка

Comment

Да мога ти кажа, каквото те интересува. Като цяло слабичък мотор. 1.5 литра, 84 мм цилиндър, 67.2 мм ход. Ходът е същия като на 1.3 (демек и коляновият вал), 84 коня. Често се разбиват втулките на на дросела на първичната камера на този Вебер. Оттам никога празния ход не е на е едни и същи обороти. Не е икономичен за вървежа си. Регулируеми клапани, посредством болт в чашките. Двойни гърбици на разпределителните валове. Те натискат чашките, а болта в чашката натиска клапана. За реглаж се бърка през разпределителния вал (има дупка в него) с Г-образен шестограм 5мм . Луфт на студен мотор:
      Смукателен клапан: 0.35-0.40 мм
      Изпускателен клапан: 0.45-0.50 мм

Често износват гърбици на разпределителните валове и износват леглата на чашките. Когато се износят леглата, реглажа става почти невъзможен.
      Кофти глави, а поради факта, че са равни, сгъстяването е в цилиндъра и буталото е с недоход. На тези мотори сегментите са много дебели и трудно се износват, затова пък си износват много цилиндрите!!!

Кольо, каже какво те интересува в тоя мотор и защо си се захванал да се мъчиш с него? 0899 80 33 12 това ми е телефона, звънкай ако нещо те интересува, да те откажа от това нещо, че само ще страдаш излишно.
      Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 14:28.
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

За тоя мотор имам карб. Солекс ако искаш ти го пращам мисля че имам и валове за него но трябва да ги търся ако ти трябва нещо звънни на 0876 536 534 твои са плащаш само куриера.

Comment

Working...
        X